Među rešenjima za Spens su izgradnja sportskog hotela, pretvaranje dela prostora u vrtiće, poslovne inkubatore

00:11:00 30.11.-0001, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da, kada je u pitanju rešenje problema Spensa, interesovanja privatnika za javno-privatno partnerstvo za sada nema, a da postoji mogućnost da se izgradi sportski hotel sa dodatnim sadržajima. Prema njegovim rečima, postoji mogućnost i da se podzemne vode koje ispumpava TC „Promenada" iskoriste za grejanje i rashlađivanje Spensa.

Među rešenjima za Spens su izgradnja sportskog hotela, pretvaranje dela prostora u vrtiće, poslovne inkubatore


- Razmišljamo, ako Grad bude bez privatnog partnera oko Spensa u narednom periodu, da vidimo kako ćemo dalje upravljati poslovnim prostorom, pre svega govorim o prostoru na prvom spratu. Postoji neka solucija, ovo nije doneta odluka, ovo je nešto što je u fazi razmišljanja, da možda deo pretvaramo u obdaništa nova, deo da pretvaramo u inkubatore poslovne za startapove. Nemojte zaboraviti da je Spens u neposrednoj blizini univerziteta, budućeg Naučno-tehnološkog parka. Možda da grad, ako bude finansijski stabilan i snažan, ako budemo imali nove investicije, da možemo da obezbedimo novi biznis inkubator, inkubator za startapove, da pomognemo mladim preduzetnicima da osnažujemo preduzetnički duh - rekao je Vučević.

Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada ponovo će biti reči o Spensu, odnosno odbornici će raspravljati o tome da se dug JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ pretvori u trajni ulog Grada Novog Sada u kapital ovog preduzeća. Više o tome pročitajte OVDE.


Izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?