Meteorolozi za sutra najavljuju nove nepogode

19:07:00 05.07.2018, Komentara: 0

Meteorolozi najavljuju za sutra uveče i tokom noći na zapadu i severu Srbije veću količinu padavina, zbog čega je RHMZ izdao crveni meteo alarm za teritoriju kojoj pripada i Novi Sad.

Meteorolozi za sutra najavljuju nove nepogode


U crvenoj zoni opasnosti 6. jula, odnosno sutra će biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo alarma. Za ostatak Srbije važi žuti meteo alarm.

Kako je upozoreno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, dok će intenzivniji grmljavinski procesi lokalno usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije čak je proglašen i crveni meteo alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode, koje, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugrooziti bezbednost ljudi i životinja.

Sutra se prognozira toplih 30 stepeni, a u subotu nas očekuje kišni dan, sa jutarnjih 18, a tokom dana temperatura će biti 25 stepeni. U nedelju razvedravanje, sa sunčanim intervalima, a potpuno razvedravanje biće u ponedeljak. Temperature do utorka će biti 15-16 stepeni u jutarnjim satima i do 27 stepeni, koliko se očekuje u utorak.

Podsetimo, prošlog petka Novi Sad i okolinu zahvatilo je nevreme, tokom kojeg je palo 116,2 litra kiše po kvadratnom metru.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?