MUP: Nema zakonskog osnova da izručimo Kornjaču

19:08:00 23.08.2021, Komentara: 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da „ne postoji zakonski osnov za postupanje po poternici BiH koja se odnosi na državljanina Republike Srbije Duška Kornjaču“.

MUP: Nema zakonskog osnova da izručimo Kornjaču


MUP u saopštenju navodi i da „postupa isključivo u skladu sa zakonom, a ne po nalogu izdatom od strane bilo koje televizije, uključujući i televizije N1 Beograd ili Sarajevo“.

- Ti zahtevi ne stižu iz Bosne i Hercegovine, nego stižu od jedne televizije, stižu od N1. Nama se Bosna i Hercegovina nije obratila, ni ne može da nam se obrati kad imamo sporazum sa BiH gde se eksplicitno kaže da se izručenje državljana jedne, odnosno druge zemlje ne odnosi na ratne zločine. To je još potpisala Demokratska stranka kada je taj sporazum rađen, jer je Bosna i Hercegovina insistirala na tome kako, na primer, Naser Orić ne bi mogao da bude izručen Srbiji. N1 iz Sarajeva misli da može da uređuje politiku Republike Srbije, pa se onda tome priključi i N1 iz Beograda, a to služi samo da bi se izvršio pritisak na Srbiju i Aleksandra Vučića. Takav zahtev ne postoji, niko to nije tražio - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući na televiziji Prva.

Podsetimo, portal Nova.rs objavila je da ratni komandant opštine Čajniče Duško Kornjača, za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog zločina protiv čovečnosti, godinama živi i radi u Novom Sadu. Više o tome pročitajte OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 997.8 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?