Muškarci naoružani štanglama napali aktivisti posle protesta

19:02:00 26.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Posle današnjeg protesta „Most Da - ali na drugom mestu“, grupu aktivista na pešačkom prelazu u Ulici Ive Andrića napali su muškarci naoružani štanglama i verbalno im pretili, saopštila je Omladinska studentska asocijacija Novi Sad, a prenosi 021.rs.

Muškarci naoružani štanglama napali aktivisti posle protesta

Foto: Ekološki front Novi Sad (printscreen)



Muškarci koji su im pretili bili su u „pasatu“, sive boje, a kada su krenuli da izlaze iz automobila, aktivisti su videli da imaju palice.

- Posebno podvlačimo da su sve tri osobe bile naoružane metalnim štanglama. U momentu kada su shvatili da nas ima znatno više i da ne prezamo od samoodbrane, produžili su dalje uz pretnje da će nas „upucati“ i da ćemo se „još videti“ - navode u ovoj organizaciji i dodaju da se neće povlačiti pred silom i nepravdom već da će „po svaku cenu zastupati istinu“ jer za nas bunt nije ideološki već moralni čin.

Iz ove organizacije za 021.rs kažu da će policiji podneti prijave protiv počinilaca, kao i da su uspeli da zapišu broj tablica.

Inače, ovo nije jedini incident koji se dogodio zbog protesta na kojem se, prema poslednjim posacima okupilo oko 200 građana i ekoloških aktivista zbog najavljenog početka radova na izgradnji novog mosta u produžetku Bulevara Evrope. Tokom blokade na Bulevaru Evrope došlo je do dva incidenta i rasprave sa vozačima.




Izvor: 021.rs, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?