Narednih dana normalizacija u isporuci registarskih tablica

19:07:00 18.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Nestašica registarskih tablica u Novom Sadu i okolnim gradovima uskoro bi mogla biti rešena. U Ministarstvu unutrašnjih poslova navode da se narednih dana očekuje isporuka neophodnih količina registarskih tablica, ai nisu precizirali šta tačno znači „narednih dana“.

Narednih dana normalizacija u isporuci registarskih tablica

Građani Novog Sada i drugih mesta u Vojvodini čekaju da dobiju registarsku tablicu i po nekoliko nedelja. U Policijskoj upravi su se pravdali da od njih ne zavisi dinamika isporuke, već čekaju da im iz Beograda stignu gotove tablice.

Nejasno je šta je razlog nedovoljnog broja tablica - loša procena policijskih uprava pri poručivanju od Zavoda za izradu novčanica ili nemogućnost Zavoda da traženi broj tablica izradi na vreme. Kako god, institucije odgovornost prebacuju jedni na druge.

- Vreme potrebno za izdavanje registarskih tablica vlasnicima vozila limitirano je dinamikom i količinama tablica koje isporučuje Zavod za izradu novčanica i kovanog novca, te je stoga došlo do nestašice u pojedinim policijskim upravama - navode u MUP-u za portal 021.

- Obim proizvodnje registarskih tablica i dinamika njihove isporuke policijskim upravama zavise od zahteva MUP-a, a primećeno je da je u ovoj godini izrazito povećana potražnja, te da broj isporučenih tablica za prvih šest meseci 2018. godine već prelazi uobičajeni godišnji prosek isporuke - rečeno je za Blic u NBS.


Izvor: Blic, 021, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?