Nestašica drva i uglja za ogrev

10:01:00 27.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska stovarišta uglja i drveta su prazna, tvrde snabdevači, a potražnja je porasla poslednjih dana. Prodavci na pojedinim stovarištima ne znaju kada će dobiti ogrev, dok drugi ističu da će ugalj i drvo nabaviti sredinom marta.

Nestašica drva i uglja za ogrev

Na stovarištu "Iskra Pan" kažu da je tona „kolubare” bila 8.000 dinara s prevozom, tona uglja „suvi vreoci” 12.300 dinara, dok je „pljevaljska kocka” bila 14.000 dinara.

Na stovarištu "Plata S" ogreva nema i nabaviće ga tek za dva meseca. Tu je kubni metar drva bio između 5.000 do 5.900 dinara. Tona uglja „suvi vreoci” je bila 13.000 dinara s prevozom.ladna zima i niske temperature izazvale su nestašicu uglja i drveta na novosadskim stovarištima.

Novosađani koji se greju na drva i po društvenim mrežama se raspituju o cenama drva i uglja, ali sve češće i o mestima gde mogu da ih kupe. Odgovor je uglavnom isti - drva nema! Niske temperature dovele su do povećane potrošnje, pa su i oni koji su planirali da ogrev imaju bar do kraja februara već ostali bez njega.

Izvor: Dnevnik, Novisad.com

Ilustracija: Luke Jones / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?