Novi protest „Sve mora da stane!“ danas na Trgu slobode

09:05:00 11.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novi protest pod nazivom „Sve mora da stane!“ biće održan danas u Novom Sadu.

Novi protest „Sve mora da stane!“ danas na Trgu slobode


Organizatori, nevladine organizacije i opozicione partije, pozivaju građane da dođu u 18 časova na Trg slobode kako bi se ponovo poslala podrška centralnom protestu u Beogradu.

Takođe, okupljeni će ponovo uputili zahteve za smenu saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, šire govor mržnje i nasilja i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu mržnju i nasilje - TV Pink i Happy TV, potom hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom - rijaliti programa, ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina, kao i hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade RS i bezbednosna situacija u zemlji.

Rok za ispunjenje zahteva je, kako podsećaju, sutra 12. maj.

Organizatori pozivaju sve „koji osećaju da je došlo krajnje vreme za suštinske promene u našem društvu“ da im se pridruže.

- Jedna ostavka je podneta, ali to je tek vrh ledenog brega. Udruženi zahtevamo momentalnu odgovornost onih koji sa pozicija vlasti decenijama proizvode nasilje - navodi se u pozivu.

Organizatori novog okupljanja su Demokratska stranka, Građanski pokret Bravo, Most solidarnosti, Narodna stranka, Omladinsko studentska akcija – OSA, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, SRCE, Stranka slobode i pravde i zajedno.

Podršku im daju Savez antifašista Vojvodine, Centar za interkulturnu komunikaciju, Nova – Da se struka pita, Europolis, Šodroš Survivor Kamp, Vojvođanska politikološka asocijacija i Zelena mreža Vojvodine.

Podsetimo, prethodno se u ponedeljak okupilo nekoliko hiljada građana na protestu pod nazivom, „Sve mora da stane“ i u komemorativnoj šetnji došli do Varadinskog mosta gde su simbolično bacili cveće u Dunav, za tragično stradale u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, kako bi ga reka odnela do Beograda. Detaljnije o ovome možete čitati OVDE



Izvor: novisad.com, N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1006.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?