Novosađani protestovali zbog izgradnje garaža na zelenim površinama

09:02:00 21.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađani su juče održali miran protest zbog planirane izgradnje garaža na zelenim površinama na Novom naselju. Oni su poručili da će, uprkos tome što su gradski urbanisti odbili više stotina prigovora stanara ovog dela grada i nevladinih organizacija kao i gradjansku peticiju, istrajati u svojim zahtevima.

Novosađani protestovali zbog izgradnje garaža na zelenim površinama


Kako su naveli, to pitanje mora hitno biti rešeno jer su ugrožene sve zelene površine, pa čak i dečja igrališta i sportski tereni.

Među brojnim transparentima bilo je i onih sa ispisanim stihovima preminulog novosadskog kantautora Đorđa Balaševića poput: „Čuvaj mi, Bože, Novi Sad od svega što ga spopalo… Čuvaj mi barem ovo sad dok i to nije propalo“, „Ne lomite mi bagrenje“...

Novosađani protestovali zbog izgradnje garaža na zelenim površinama


Protest je održan u delu Novog naselja gde se sada nalazi otvoreni parking sa drvećem, a prema planu bi na tom mestu trebalo da bude izgrađena garaža na sprat. Slične garaže predvidjene su i u drugim delovima Novog naselja.

Protest je organizovala neformalna grupa „Za zeleno Novo naselje" i, kako se moglo čuti na protestu, nema nikakve veze ni sa jednom političkom stranakom.

Inače, protest su podržali Društvo arhitekata Novog Sada, Urbanistička straža, pokret Odbranimo šume Fruške gore, Udruženje za zaštitu šuma, Ekološki front Novi Sad, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, inicijative gradjana „Sačuvajmo Liman od betona“ i „Sačuvajmo park kod Muzeja Vojvodine“ kao i Grupa za konceptualnu politiku i Inicijativa za lokalnu samoupravu.

O odbijenim prigovorima građana na plan gradnje garaža na Novom naselju možete pročitati OVDE


Izvor: novisad.com, N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?