Novosađanka nominovana za najbolju na svetu

09:12:00 07.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Reprezentativka Srbije, Novosađanka Borislava Perić-Ranković, nominovana je za najbolju stonoteniserku sveta za ovu godinu, u kategoriji sportista sa invaliditetom.

Svečano proglašenje biće održano u sredu, 9. decembra, u Lisabonu, a u konkurenciji sa Borislavom, koja je prva na svetskoj rang-listi, još su Brazilka Alesandra Bruna Kosta i Kineskinja Jang Kijan.

Novosađanka nominovana za najbolju na svetufoto: stonitenis.org

Borislava kaže da je iznenađena pozivom i da joj mnogo znači što je Svetska stonoteniska federacija prepoznala njene uspehe ove i prethodnih godina.

"Nisam očekivala, ni sanjala, a preporučili su me ovogodišnji rezultati, evropsko zlato u pojedinačnoj, srebro u ekipnoj konkurenciji i tri osvojena Svetska kupa. Neizvesno je koja će od nas tri biti proglašena najboljom u apsolutnoj kategoriji, a za mene je sama nominacija velika stvar", kaže Borilsava.

To je prvi put da je neko od naših paraolimpijaca i stonotenisera ušao u najuži izbor za najboljeg na planeti. Selektor reprezentacije Zlatko Kesler kaže da je ovo veliki uspeh i da će Borislava biti podstrek za ostale paraolimpijce.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?