Novosadski taksisti najavljuju poskupljenje

20:10:00 28.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadski taksisti najavljuju povećanje cene usluga, a koliko će poskupljenje tačno iznositi znaće se nakon sastanka sa gradskim vlastima.

Novosadski taksisti najavljuju poskupljenje

Predsednik upravnog odbora Strukovnog udruženja taksi preduzetnika „Sitans“ Nikola Bošnjaković rekao za „Dnevnik“ da će tražiti povećanje cene od oko 15 odsto.

Predlog je da start bude 200 dinara umesto dosadašnjih 140, dok bi se kilometar u prvoj tarifi povećao sa 65 na 75 dinara, u drugoj (noćnoj) sa 78 na 90 i u trećoj tarifi (vangradska i praznična) sa 110 na 120 dinara. Čekanje bi bilo 1.000 dinara, a ne 850, dok bi cena komada prtljaga ostala ista, 50 dinara. Ideja je takođe i da se ponovo uvede i četvrta tarifa, takozvana „novogodišnja“ koja važi za vreme tog državnog praznika, kada taksisti voze po duploj ceni prve tarife.

– Želimo da naglasimo da korekcija cena nije poskupljenje, već samo usklađivanje sa cenama energenata, inflacijom i troškovima života – pojašnjava Bošnjaković i podseća da cene usluga taksi prevoza nisu menjane od prošlog decembra.



Izvor: novisad.com, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?