Novosadski vatrogasci dobili savremeno vozilo

13:11:00 08.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Vatrogasno - spasilačka jedinica iz Novog Sada juče je, povodom Dana vatrogasaca Srbije, na Trgu slobode organizovala taktičko - tehnički zbor, izloživši deo opreme, koja je sada bogatija za novo vozilo, koje je grad ustupio Upravi za vanredne situacije za potrebe novosadskih vatrogasaca.

Novosadski vatrogasci dobili savremeno vozilo

Foto: Grad Novi Sad



Reč je o vozilu vrednom 33 miliona dinara, izrađenom prema posebnim zahtevima naručioca i bezbednosno - tehničkim zahtevima, a koje je snabdeveno vatrogasnom i drugom opremom. Vatrogasno spasilačko vozilo za gašenje vodom i penom (VSV 3500/200) po konstrukciji i opremlјenosti pripada grupi navalnih vatrogasnih vozila, za gradske uslove.

- Uvođenje u upotrebu ovako modernog vozila za urbane sredine koje ima opremu za reagovanje u vanrednim situacijama svih vrsta, podiže nivo bezbednosti ovog grada i regije. Ministarstvo nastavlјa kontinuirano da doprinosi stvaranju povolјnih materijalno-tehničkih uslova i unapređenju resursa, većinom kroz realizaciju kapitalnih projekata. Do ovog trenutka je širom Srbije uvedeno 45 vatrogasno - spasilačkih vozila ovog tipa, uz ostalu opremu, u poslednje dve godine zaposleno je 266 vatrogasaca - spasilaca, a do kraja 2019. godine zaposlićemo još njih 214 koji će, nakon obuke koja je u toku, biti deo sistema - naglasio je zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović.

Pred mnogobrojnim Novosađanima, novosadski vatrogasci - spasioci su pokazali vežbu spasavanja povređenih u saobraćajnoj nesreći.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?