Novosadski „Vodovod“: Voda je ispravna za piće

20:09:00 12.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Voda u Novom Sadu je ispravna za piće, što su u prethodnom periodu potvrdile redovne, ali i vanredne analize Instituta za javno zdravlje Vojvodine, navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Novosadski „Vodovod“: Voda je ispravna za piće


- Obaveštavamo vas da je voda iz našeg distributivnog sistema potpuno ispravna za piće - ističu u novosadskom vodovodu nakon informacija koje su se pojavile da gradska voda nije za upotrebu i pdsećaju građane da JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad brine o ispravnosti vode u distributivnoj mreži do vodomera.

- Za privatne uzorke i kvalitet vode unutar unutrašnjih instalacija, ne možemo garantovati ispravnost, jer odgovornost za održavanje svih instalacija i kvaliteta vode nakon vodomera je na korisnicima - pojašnajvaju u tom preduzeći i mole građane da ne veruju neproverenim informacijama koje se šire internetom i viber grupama.

Podsetimo, danas je društvenim mrežama počeo da kruži izveštaj, odnosno mišljenje o ispravnosti vode za piće u Sremskoj Kamenici, a u kojem je navedeno da je voda neispravna zbog prisustva mikroorganizma pseudomonas aeruginosa (široko rasprostranjena i otporna bakterija).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1021.4 mb
Vetar: 2 m/s, ENE
Čet 7° - 17° Promenljivo oblačno
Pet 8° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?