Objavljen video koji prikazuje izgled mosta u nastavku Bulevara Evrope

20:12:00 27.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je danas na društvenim mrežama video koji prikazuje izgled mosta koji će biti izgrađen u nastavku Bulevara Evrope i koji će spajati Novi Sad sa državnim putem IIIA-119 i dalje sa Rumom.

Objavljen video koji prikazuje izgled mosta u nastavku Bulevara Evrope


Gradonačelnik je uz animaciju mosta napisao da će novi most preko Dunava biti ne samo arhitektonski biser i moderni simbol Srpske Atine, već da će njegova uloga doprineti redefinisanju načina na koji će Novi Sad i njegovi stanovnici živeti i funkcionisati narednih decenija, pretvarajući sremsku stranu grada u glavnu rezidencijalnu oblast sa izuzetnom perspektivom, dok će bačka strana ostati onaj "stari" Novi Sad, ali i privredno-industrijski ambijent.

- Novi Most preko Dunava povezaće Bulevar Evrope sa državnim putem IIIA-119 i dalje sa Rumom, sastojaće se od glavnog gradskog puta dužine skoro 1,4 km i sporedne trase, sa pet saobraćajnih petlji i "draguljem" u vidu 880 metara dugim mostom sa četiri trake za vozila i odvojenim pešačko-biciklističkim delom. Most će se svojim dizajnom i belom bojom potpuno uklopiti u postojeće okruženje i biće vizuelno spektakularan. Novosađani, za samo deceniju i po naš grad će se izmeniti kao što se nije promenio zadnjih 50 godina, našoj deci ostavićemo jedan bolji, funkcionalniji i razvijeni grad, ostavićemo im jedan Novi Sad koji će zaista biti državni i regionalni centar, mesto izazova, uspeha i napretka. Za takav Novi Sad se borimo bez predaha i predaje. Velike stvari su pred svima nama! – naveo je Vučević.

Skupština grada Novog Sada usvojila je 18. juna urbanistički plan novog mosta bez ijednog glasa protiv, o čemu možete čitati OVDE

Ipak, iako ideja o tom mostu i trasi saobraćajnog pravca koji sada nazivamo Bulevar Evrope datira još iz 1951. godine, nije naišla na odobravanje novosadske javnosti.

Tako je nevladina organizacija „Svet i Dunav“ letos podnela žalbu Ustavnom sudu Srbije kojom se traži da se poništi obrazloženje Zaključka Vlade Srbije kojim je projekat izgradnje i rekonstrukcije mosta obilaznice oko Novog Sada prepoznat kao projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Osim toga podneta je i ustavna inicijativa za pokretanje postupka ocene ustavnosti i zakonitosti u vezi sa postupkom izgradnje mosta - obilaznice u nastavku Bulevara Evropa o čemu možete čitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?