Odbornici Skupštine grada odlučili da će se graditi crkva kod Štranda

19:03:00 05.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Odbornici Skupštine grada Novog Sada odlučili su danas da će se graditi crkva na Limanu, kod Štranda. Većina odbornika je u ime građana podržala Predlog odluke o izradi Plana generalne regulacije rekreativnog područja „Štrand-Kabel“, a koji predviđa da uz Štrand, pored parkinga, bude izgrađen verski objekat, a oko njega bi trebalo da bude zelena površina

Odbornici Skupštine grada odlučili da će se graditi crkva kod Štranda

Zasedanje Skupštine grada proteklo je samo u raspravi o gradnji verskog objekta na Limanu, iako je na dnevnom redu bilo 40 tačaka. Za odluku o izmeni plana kojom bi se predvidela crkva kod Štranda glasalo je 59 odbornika, dvoje ih je bilo protiv, dok 17 odbornika nije bilo u sali.

Članovi Pokreta Bravo su pred početak sednice predali anketu u kojoj je više od 2.000 građana izrazilo stav o ideji izgradnje crkve. Po njihovim rečima, većina učesnika ankete je rekla da želi zelenu površinu.

Član saveta Mesne zajednice Liman Pavle Bikicki naveo je da je livada na kojoj vlast namerava da sagradi crkvu jedna od retkih preostalih poljana u tom gradskom naselju.

On je pozvao Novosađane, a prvenstveno Limance, da u nedelju, 10. marta u 11 sati dođu na zbor građana ispred Mesne zajednice Liman. Poziv je upućen i gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću.

Đurić je u izjavi novinarima ponovio da se planira crkva kod Štranda kojom bi se, uz Memorijalni centar posvećen žrtvama Racije 1942. godine, čuvalo sećanje na stradale u Bačkoj tokom okupacije u Drugom svetskom ratu. Kako je naveo, time će se povećati broj verskih objekata, ali i zeleni prostori, jer će livada biti uređena, dok bi na mestu mini golf terena, koji niko ne koristi, moglo da bude dečije igralište. Kako navodi 021.rs, pritužbe i reakcije na ovu odluku, Đurić je stavio u kontekst političkog delovanja. Nije odgovorio na pitanja o tome da li će stanovnicima ovog dela grada biti omogućeno da se izjasne žele li crkvu u svom kraju ili ne.


Izvor: NoviSad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1011.5 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?