Odbornici vladajuće većine doneli odluku o „Novom Sadu na vodi“

16:08:00 01.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Skupština grada Novog Sada usvojila je, većinom glasova, odluku o izradi plana „Novog Sada na vodi“. Neposredno pre toga je završen protest građana koji se protive tom projektu.

Odbornici vladajuće većine doneli odluku o „Novom Sadu na vodi“


Većinom glasova usvojena je Odluka o izradi Plana generalne regulacije prostora između primarnog odbrambenog nasipa uz kasarnu Rečne flotile i Ribarskog ostrva u Novom Sadu, odnosno za ono što javnost prepoznaje kao „Novi Sad na vodi“. Za ovu odluku je glasalo 46 odbornika, protiv je bilo njih petoro, dok dvoje nije glasalo. Sednici je prisustvovalo 53 od 78 odbornika.

Prethodno je ispred Skupštine grada završen protest građana koji se protivi realizaciji projekta „Novog Sada na vodi“. Sekretar Gradskog odbora Zajedno Mladen Cvijetić izjavio je da je protest završen tako što je gradska vlast sprovela institucionalno nasilje. Kako je rekao, on i Radivoje Jovović su se prijavili sa željom da se obrate odbornicima, ali su „bili sprečeni“. Cvijetić je kazao i da su neki aktivisti danas pretučeni od strane gradskog obezbeđenja i privatne firme Intersec.

Podsetio je i da su narodni poslanici koji po zakonu, sa propusnicom, mogu da uđu i da se obrate gradskom parlamentu, takođe nisu pušteni u Skupštinu grada.

Aktivisti ističu da će borba protiv „Novog Sada na vodi“ biti nastavljena i institucionalno i vaninstitucionalno.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i rebalans budžeta, koji će omogućiti da ove godine u gradskoj kasi bude 46 milijardi dinara, što je pet i po milijardi više od prvobitnog plana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1011.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?