Odložena sednica Komisije za planove zbog velikog broja primedbi na GUP

19:02:00 14.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Javna sednica Komisije za planove u vezi sa Nacrtom Generalnog urbanističkog plana, koja je bila zakazana za ponedeljak, 21. februar, odložena je zbog velikog broja pristiglih primedbi.

Odložena sednica Komisije za planove zbog velikog broja primedbi na GUP


Kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika, usled velikog broja pristiglih primedbi koje je neophodno obraditi u skladu sa procedurom predviđenom propisima, a imajući u vidu i okolnosti izazvane pandemijom, sednicu je neophodno odložiti. Novi termin održavanja javne sednice je ponedeljak, 7. mart u 9 časova, u amfiteatru Spensa.

Na sednici Komisije bilo je predviđeno razmatranje primedbi, predloga i sugestija na Nacrt Generalnog urbanističkog plana Grada Novog Sada do 2030. godini i Izveštaja o strateškoj proceni GUP-a na životnu sredinu. Na Nacrt je stiglo oko 15.000 primedbi. Samo su Ekološki front Novi Sad, ekološki aktivisti, inicijative i građani podneli 12.590 primedbi, odnosno prikupili su 12.590 potpisa na pojedinačne primedbe.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?