Odloženo suđenje Dragani Arsić po tužbi Galensa jer je sutkinji prestala funkcija na lični zahtev

20:07:00 04.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Glavni pretres u suđenju po tužbi suvlasnice Galensa Sanje Petrić protiv novosadske aktivistkinje Dragane Arsić, koji je bio zakazan za četvrtak, odložen je, treći put. Ovog puta suđenje je odloženo jer je sudiji koja je postupala u predmetu prestala sudijska funkcija, na lični zahtev.

Odloženo suđenje Dragani Arsić po tužbi Galensa jer je sutkinji prestala funkcija na lični zahtev


Kako navode u Službi za informisanje Osnovnog suda u Novom Sadu, u postupku po privatnoj krivičnoj tužbi privatnog tužioca Sanje Petrić protiv okrivljene Dragane Arsić zbog krivičnog dela narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti, glavni pretres koji je bio zakazan za 7. jul u 10 časova, neće biti održan, imajući u vidu da je, odlukom Visokog saveta sudstva od 9. juna ove godine, sudiji koja je postupala u predmetu prestala sudijska funkcija, na lični zahtev.

- Novi glavni pretres biće zakazan naknadno, od strane nove postupajuće sudije, o čemu će stranke i javnost biti naknadno izvešteni - dodaju u novosadskom Osnovnom sudu .

Podsetimo, prethodno ročište odloženo je jer, kako su poručili u Osnovnom sudu za 021.rs, sudnica nije bila dovoljno velika. Sa istog ročišta su udaljeni novinari i građani bez valjanog objašnjenja, uključujući i novinarku 021. Ona je legitimisana i udaljena iz zgrade suda zbog čega su reagovali UNS i NUNS.

Inače, prvo ročište po kolektivnoj tužbi vlasnice Galensa Sanje Petrić prema aktivistima Pokreta Odbranimo Šume Fruške gore i Fruškać održano je u februaru o čemu možete čitati OVDE

Reč je jednoj od ukupno pet privatnih tužbi koje su Petrići podneli protiv aktivistkinje Dragane Arsić i aktivista Pokreta Odbranimo Šume Fruške gore i Fruškać. Još jedan postupak je u toku i to onaj koji je pokrenuo vlasnik Galensa Nebojša Petrić, koji je u svom iskazu poručio da se zbog aktivnosti aktivista na Fruškoj gori plaši za svoju bezbednost, te da „trpi i otežano poslovanje svojih kompanija“, podseća 021.rs i dodaje da advokat odbrane Mihailo Pavlović smatra da je reč o klasičnim SLAPP tužbama kojima uticajni pojedinci, u nameri da se odbrane od pritisaka, zatrpavaju one koji ukazuju na sumnje u njihovu zakonitost poslova. Inače, Petrić traži 800.000 dinara naknade, između ostalog i za pretrpljenu duševnu bol.



Izvor: novisad.com, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?