Određivanje tumor markera u nedelju u Domu zdravlja na Limanu IV

19:09:00 21.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Klinički centar Vojvodine i Dom zdravlja „Novi Sad“ u nedelju nastavljaju akciju besplatnih preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Određivanje tumor markera u nedelju u Domu zdravlja na Limanu IV


Klinički centar Vojvodine će određivati laboratorijske analize krvi tumor markera za prostatu- (PSA) za muškarce preko 50 godin , tumor markera za jajnike – (Ca 125) za žene preko 50 godina i ženama i muškarcima preko 50 godina - CEA tumor marker (tumor marker debelog creva),

Uzorkovanje krvi za navedene analize će se sprovesti u laboratoriji Doma zdravlja „Novi Sad“, na II spratu objekta na Limanu IV.

Laboratorijske analize će se raditi od 08:00 do 11:00 časova i građani koji žele da urade ove analize ne smeju da doručkuju pre uzorkovanja krvi.

U okviru Službe za specijalističko-konsultativnu delatnost novosadskog Doma zdravlja svi zainteresovani građani moći će da urade pregled kod specijaliste sa EKG-om na III spratu objekta na Limanu IV.

Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje. Takođe, iz ovih ustanova apeluju da se pozivu za preglede odazovu oni građani koji ove preglede nisu sprovodili u prethodnom periodu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?