Oktobarska nagrada za "Gradsko zelenilo", Novembarska povelja Stefanu Velji

17:10:00 21.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - JKP "Gradsko zelenilo", Kolo srpskih sestara eparhije Bačke i kulturni poslenik Ismet Atić dobitnici su ovogodišnje Oktobarske nagrade. Novembarsku povelju dobiće Stefan Velja, pronalazač "tromb garda", direktor Gradske biblioteke Dragan Kojić i humanista Goran Crnojević.

U obrazloženju Skupštine grada, čiji su odbornici odlučili ko će dobiti ovogodišnja gradska priznanja, kaže se da je "Gradsko zelenilo" dobilo Oktobarsku nagradu za "društveno odgovorni rad i promociju humanitarnih aktivnosti", dok je Kolo srpskih sestara dobilo nagradu za višedecenijski humanitarni rad. Ismet Atić nagradu je zaslužio "angažovanjem u osnivanju kulturno-umetničkih društava i ustanova, organizaciji značajnih kulturnih manifestacija, jubileja, svečanosti i programa ".

Oktobarska nagrada za "Gradsko zelenilo", Novembarska povelja Stefanu Velji

Stefan Velja je zaslužio Novembarsku povelju jer je najmlađi dobitnik zlatne medalje iz oblasti medicine na Svetskom salonu pronalazaka, istraživanja i novih tehnologija "Eureka" za 2014. godinu u Briselu, za pronalazak "tromb gard".

Dragan Kojić nagrađen je za "izuzetan doprinos u očuvanju kulturnog identiteta Novog Sada, ostvaren rukovođenjem jedne od najstarijih ustanove kulture, promocijom književnih izdanja i organizacijom mnogobrojnih značajnih kulturnih manifestacija i naučnih skupova".

Za "nesebičan volonterski rad tokom više od 1.000 sati angažovanja u pružanju pomoći i podrške deci oboleloj od raka na teritoriji Novog Sada i Srbije, kojim je pokazao da su dobra dela, empatija i solidarnost merila najviših društvenih vrednosti, postavivši uzor novim naraštajima", Novembarska povelja pripala je Goranu Crnojeviću.

Dobitnicima će nagrade biti uručene na svečanosti koja će biti posebno organizovana za tu priliku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?