Ove godine 232 više đaka prvaka

19:08:00 31.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad – U školskoj 2018/2019. godini u prvi razred osnovnih škola u Novom Sadu upisano je 3.988 đaka, odnosno 232 prvaka više nego prošle godine.

Ove godine 232 više đaka prvaka

foto: Grad Novi Sad

Svečanom prijemu prvaka, koji je danas održan u Osnovnoj školi „Ivan Gundulić“ na Podbari prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković i direktorica Fondacije Univereksport Olivera Ćirković. Tom prilikom prvacima su uručeni poklon paketi Fondacije Univereksport, koja već treću godinu za redom u saradnji sa Gradom i Ministarstvom realizuje tu društveno odgovornu akciju, a ona obuhvata sve novosadske đake prvake.

- Grad Novi Sad izdvojio je 1.700.000 dinara za publikacije Prvarica i Azbučna dobrodošlica, kao mali znak pažnje prvacima i njihovim roditeljima. Za mene je najlepša vest da ove godine ima 3.988 upisanih đaka, odnosno 232 prvaka više u Novom Sadu. To je dokaz da grad raste, i to je garancija bolje budućnosti jer ova deca će biti bolja od nas. Mi smo delimično investirali u objekat škole u Gundulićevoj ulici, a veća investicija realizovana je u odeljenju škole na Čeneju, gde su sagrađeni fiskulturna sala i sportski tereni. Važna informacija je i da je Grad izdvojio novac za projektovanje nadogradnje odnosno proširenja ove škole, s obzirom na to da almaški kraj ima sve više stanovnika. Veliki je pritisak za proširenje kapaciteta i u osnovnim i u srednjim školama, ali to nas raduje – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković rekla je da je škola „Ivan Gundulić“ jedna od boljih u projektu „Preduzetništvo“. Nije krila oduševljenje organskom baštom i najavila nastavak podrške tom projektu i u ovoj i u drugim školama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?