Petoro dece zadržano u bolnici nakon posete akva-parku u Bačkom Petrovcu

15:06:00 28.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Petoro dece sinoć je zadržano u Dečijoj bolnici u Novom Sadu nakon što su se javili sa simptomima trovanja, dok je jedno pušteno na kućno lečenje zbog blažih simptoma.

Petoro dece zadržano u bolnici nakon posete akva-parku u Bačkom Petrovcu


Kako pišu mediji, sva deca bila su u toku jučerašnjeg dana u akva-parku „Petrolend“ u Bačkom Petrovcu. Sumnja se da je viši nivo hlora doveo do iritacije očiju i nosa, kao i kašlja kod dece.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine navode da su deca primljena sa lakšim simptomima, a radi opservacije.

Iz akva-parka su za Kurir rekli da je sve što nude u skladu sa zakonskim propisima koji su važeći u Republici Srbiji, čak rade „i više od toga što zakon propisuje a sve u cilju da se posetioci osećaju komforno“.

– Zvaničnu izjavu ćemo proslediti kada sve nadležne institucije izvrše svu potrebnu kontrolu i detaljnu analizu svega što je moglo da doprinese diskomfortu kod nekih klijenata. Jako nam je žao zbog nastale situacije i verujemo da će naši gosti kod nas imati lepo leto i odneti samo lepe doživljaje - rekli su uz Uprave akva parka Petroland.

Iz inspekcije se još uvek niko nije oglasio.

Slična se situacija dogodila u akva-parku „Petrolend“ i pre dve godine, kada je više dece završilo u Hitnoj pomoći. Tada su iz „Petrolenda“ rekli da im je bezbednost i zdravlje posetilaca prioritet, ali da o tvrdnjama roditelja koji su se obratili medijima ne žele da pričaju dok ne utvrde činjenice.


Izvor: NoviSad.com, Blic, Mondo, 021, Kurir


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
24°
Vlažnost: 78%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pon 22° - 33° Poslepodnevni pljuskovi
Uto 19° - 25° Pljusak i grmljavina

Anketa

Kupate li se na Štrandu?