Počela izgradnja nove osnovne škole na Jugovićevu

19:12:00 08.12.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Izgradnja objekta nove osnovne škole u naselju Jugovićevo danas je svečano obeležena. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić položili su kamen temeljac za ovaj objekat.

Počela izgradnja nove osnovne škole na Jugovićevu


Za izgradnju ove škole Grad Novi Sad ulaže milijardu dinara. Ove godine je obezbeđeno 155 miliona, a ostatak će biti izdvojen u naredne dve godine. Škola će se nalaziti na uglu ulica Aleksandra Benjaka i Lenke Dunđerski i planirano je da bude gotova za 2,5 godine.

Škola će se prostirati na 4.000m², imaće 16 učionica, salu za fizičko sa tribinom, biblioteku, kuhinju sa kantinom. Moći će da je pohađa 600 osnovaca.

Počela izgradnja nove osnovne škole na Jugovićevu


Gradonačelnik je ukazao da je škola u naselju Jugovićevo bila potrebna jer taj deo grada ubrzano raste, nakon što je državnim projektom izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti izgrađeno 2.170 stanova.

- Ovo naselje iz godine u godinu, postaje sve atraktivnije i ugodnije za život. Zato mislimo na stanovnike Jugovićeva, a posebno na one koji će tu tek stasavati i odrastati - rekao je Đurić i dodao da Grad Novi Sad ulaže u infrastrukturno opremanje na teritoriji MZ Jugovićevo, pa je tako u poslednjih dvanaest godina, opredeljeno oko 1,6 milijardi dinara iz gradskog budžeta.

Počela izgradnja nove osnovne škole na Jugovićevu


Gradonačelnik je naglasio da je Grad Novi Sad u budžetu za ovu godinu izdvojio 7,3 milijardi dinara za obrazovanje, dok je za narednu 2024. godinu, projektovan budžet na osam milijardi i 274 miliona dinara.

- Završen je projekat za izgradnju škole na Adicama, a osnovna škola je planirana i u Ulici Dragana Lakovića na Sajlovu. U novoj budžetskoj 2024. godini, Grad će finansirati izradu projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu, kao i dogradnju Osnovne škole „Sonja Marinković“ na Grbavici, gde će biti dograđeno šest novih učionica i proširena fiskulturna sala – najavio je Đurić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
24°
Vlažnost: 57%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?