Počelo spasavanje konja i krava sa Krčedinske ade

16:01:00 09.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Evakuacija 130 grla konja i krava zarobljenih na Krčedinskoj adi počela je danas. Stoka i konji koji su dosad bili na adi, uteruju se na skelu „Vojvodinašuma“.

Počelo spasavanje konja i krava sa Krčedinske ade

foto: print screen Eko straža on Facebook

Prethodno je na ovu lokaciju pristigla i Vojska, ali njihova skela nije imala ogradu, te životinje nisu mogle da budu bezbedno prenete na drugu stranu, zbog čega se na evakuaciju dodatno čekalo.

Na licu mesta je i stočar Milenko Plavšić, koji je danima unazad tražio pomoć i upozoravao da će njegovi konji i goveda uginuti, ukoliko se ne izmeste sa Krčedinske ade. Kako kaže, one su dosad, od 15. decembra izgubile svaka po 50 kilograma, jer nisu imale hranu.

U akciji spasavanja učestvuju meštani, Javno preduzeće Vojvodinašume i udruženje građana Eko straža.

Kako izgleda spasavanje stoke, pogledajte OVDE.

Juče su vatrogasci odneli hranu životinjama koje se nalaze na Krčedinskoj adi. Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, na dve odvojene lokacije koje su udaljene od obale 1,2 kilometra i 3 kilometra, timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na toj adi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1012.3 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?