Podneta disciplinska prijava protiv radnika novosadske Zoohigijene

20:02:00 08.02.2016, Komentara: 7

Novi Sad - Organizacija civilnog društva Link plus podnela je Javnom komunalnom preduzeću "Zoohigijena i veterina" zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv radnika tog preduzeća koji su prilikom hvatanja psa u naselju Liman postupali sa psom na nezakonit i nehuman način.

Podsećamo, 30. januara 2016. godine građani koji su se zatekli u Jirečekovoj ulici u Novom Sadu bili su očevici i snimili su nekoliko fotografija na kojima je prikazano hvatanje psa od strane radnika novosadske Zoohigijene. Po rečima građana koji mu redovno obezbeđuju hranu, pas je izuzetno miroljubiv, stoga nije bilo potrebe za takvim postupanjem.

Podneta disciplinska prijava protiv radnika novosadske Zoohigijene

Zoohigijeničari su uhvatili psa sajlom, potom su držali psa u neprirodnom uspravnom položaju, sve vreme na sajli koju je radnica JKP Zoohigijena i veterina držala u ruci, dok je radnik vezivao psa crvenim kanapom, verovatno povocem. Potom je radnik nosio psa držeći ga za vrat, pojačavajući pritisak sajle oko vrata sve vreme dok ga je nosio do vozila koje je bilo na udaljenom mestu od mesta hvatanja psa. Kada su došli do vozila, radnik je držao psa na sajli na način da je davio psa dok je pas visio, noge su mu bile u vazduhu, a sav pritisak bio je na vratu koga je i dalje stezala metalna sajla.

Navedenim postupanjem, radnik je izazvao stres, strah, bol i patnju psa s kojim je postupao na nezakonit i nehuman način, što predstavlja osnov za pokretanje disciplinskog postupka.

Stoga Link plus zahteva od JKP "Zoohigijena i veterina" da se pokrene disciplinski postupak protiv radnika, onemogući bilo kakav kontakt sa živim životinjama u toku radnog vremena i razmotri mogućnost prekida radnog odnosa, a takođe i da se utvrdi da li su radnici prošli obuke o dobrobiti životinja, koje sertifikate poseduju, te kakvo je njihovo poznavanje propisa koji uređuju oblast veterinarstva i dobrobiti životinja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

7 komentar(a)

NNunited

, *.dynamic.sbb.rs

doticna nije radnica nego pripravnik veterinar . odakle ona na terenu i da li je prosla obuku za rad sa zivotinjama van ambulante ?!


Ivana

, *.dynamic.sbb.rs

A sta je na kraju bilo sa kucom? Gde je on sada?


Nagy Magdaléna

, *.dynamic.stcable.net

vec vise godina pratim spasavanja zivotinja u drugim drzavama i svaka im cast za lepo ophodjenje prema zivotinjama a napokon i kod nas se vec formira nesto slicno ali ako vec spasavamo onda ne na ovakav nacin kao na ovoj slici koju ste objavili


@Za Ivana

, *.dynamic.isp.telekom.rs

U Šangaju.


opa

, *.static.isp.telekom.rs

Kako pripravnik može da radi bez prisustva veterinara? Bilo šta?


veterinar

, *.dynamic.isp.telekom.rs

To su radnici koji su se ugurali preko stranke tako da stručnost nije prioritet. Tako da sankcionisanje i bilo kakva nada da se sa životinjama ovako ne postupa pada u vodu. Svoj posao ipak treba voleti !!!


krug dvojke

, *.dynamic.sbb.rs

@veterinar
doticna se nije "ugurala" preko stranke... vec ju je "ugurao" sto vozi kombi .


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?