Pokrajinska vlada poklonila 71 klimu koju su prethodno skinuli zgrade Banovine

13:07:00 24.07.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Klime koje je Pokrajinska vlada pre nedelju dana donirala zdravstvenim ustanovama do nedavno su hladile kancelarije u zgradi vojvođanske vlade. One su ispravne skinute, jer je u zgradu ugrađena centralna klima. Onda je došlo leto, tropske vrućine, 17. jul i saznanje da porodilišta i bolnice nemaju klime ili one ne rade.

Pokrajinska vlada poklonila 71 klimu koju su prethodno skinuli zgrade Banovine


Tog 17. jula ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će problem s klimama u GAK Narodni front u Beogradu biti rešen „do subote“. Takođe tog 17. jula Pokrajinska vlada donela je zaključak o nabavci 71 klima uređaja za zdravstvene ustanove. I dok se poreklo i način nabavke klima za porodilište u Beogradu ne zna, Pokrajinska vlada objašnjava da su klime za zdravstvene ustanove u Vojvodini s jedne zgrade skinute, da bi na druge bile postavljene.

Kako su iz Pokrajinske vlade naveli za N1, zaključkom sa sednice održane 17. jula dato je pravo korišćenja nad klima uređajima koje su javna svojina APV, ustanovama zdravstva čiji je osnivač APV.

– Sve klime koje se daju na korišćenje zdravstvenim centrima su korišćene u zgradi Pokrajinske vlade, zamenjene su ugradnjom centralne klime i nalaze se u ispravnom stanju – preciziraju iz Pokrajinske vlade.

Dodaju da pošto navedeni broj klima (71) nije potreban Pokrajinskoj vladi, one su date na korišćenje ustanovama koje klime nemaju.

Pokrajinska vlada je dala rok od tri dana za dostavu klima, a adrese na koje odlaze su Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu (11 komada), Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu (30 komada), Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru (10 komada), Opšta bolnica Vrbas (20 komada).

Odluka o dodeli klima doneta je na vrhuncu toplotnog talasa, kada su temperature dostizale do 40 stepeni.


Izvor: N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1013.8 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Pet 8° - 18° Jak vetar
Sub 6° - 17° Jak vetar

Anketa

Kupate li se na Štrandu?