Policajac šutirao u glavu autističnog mladića na protestu

12:07:00 14.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Dario Rosi, predsednik udruženja „Autizam - pravo na život“, uputio je zahtev direktoru policije Vladimiru Rebiću da se ispita slučaj napada policije i prekomerne upotrebe sile nad dečakom sa autizmom tokom protesta u Novom Sadu, a da počinioci tog događaja budu kažnjeni.

Policajac šutirao u glavu autističnog mladića na protestu


- Prema našim saznanjima, snimcima i informacijama koje su dostupne na mrežama, 8. jula tokom protesta u Novom Sadu, pripadnici policije su bez razloga i direktnog povoda, fizički nasrnuli na osobu koja je prolazila biciklom, a jedan pripadnik policije ga je potom šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji. Nažalost radi se o mladoj osobi sa autizmom - naveo je Rosi u zahtevu Rebiću.

On je direktoru policije rekao da može da dostavi podatke o povređenom dečaku, kao i o inspektoru MUP-a za koga se, kako je naveo, „osnovano sumnja da je primenio prekomernu silu“.

Rosi je pozvao da se utvrde sve činjenice ovog događaja i kazne počinioci, ili će u suprotnom to udruženje podneti prijavu protiv počinioca i obratiti se međunarodnim organizacijama za zaštitu prava osoba sa invaliditetom.

Snimak iz Novog Sada na kojem se vidi kako policajci obaraju mladića sa bicikla, a potom ga još jedan, koji je bio u civilu, šutira u glavu, postao je viralan na društvenim mrežama. Više o ovom napadu i snimak možete pogledati OVDE. Korisnici Tvitera i Fejsbuka su i imenovali policajca koji je prekomerno upotrebio silu, deleći njegove fotografije i pozivajući policiju i vlast na odgovornost.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 997.2 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?