Policija organizuje protest zbog pretučenog kolege

20:01:00 31.01.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Sindikat srpske policije protestovaće u ponedeljak, 6. februara od 11.55 sati, ispred zgrade suda u Novom Sadu, zbog blage kaznene politike kada su u pitanju napadi na policajce. Povod protesta je premlaćivanje novosadskog žandarma Borisa Jevrosimova.

Policija organizuje protest zbog pretučenog kolege

Mile Lazarević ispred tog sindikata rekao je za 021.rs da protestom žele da ohrabre pravosuđe da počne da radi svoj posao. Oni su svesni da kriminalci više ne prezaju da napadnu čak i naoružane policajce, a razlog toga je, prema njihovom mišljenju, blaga kaznena politika. Kažu da je pokazatelj da sistem ne funkcioniše to što su napadači uvek od ranije poznati policiji

"Ukoliko policajci daju obezbeđenje raznim kriminalcima, zaštićenim svedocima, estradnim zvezdama, pozivamo sudije i tužioce koji postupaju u takvim delima, a plaše se za svoju bezbednost, da slobodno zatraže obezbeđenje policije. Cilj skupa jeste pokušaj zaustavljanja dalje kriminalizacije društva i zaustavljanje nekažnjenih napada na policajce. Ne želimo da i dalje budemo glineni golubovi. Želimo da slobodno šetamo ulicama i sa svojom decom i da njihovim licima vidimo bezbrižan osmeh, a ne strah zbog posla kojim se tata ili mama bave", rekao je Lazarević za 021.rs.

Podsetimo, žandarma Borisa Jevrosimovića i njegovu suprugu napali su u Kisačkoj ulici osuđeni narko diler i njegov prijatelj. Incident je snimljen obližnjom sigurnosnom kamerom.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Miroslav

, *.static.stcable.net

A kada vi tucete bez razloga onda nikom nista


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 5 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?