Poskupljenja komunalija u Novom Sadu nisu planirana u 2021. godini

17:12:00 22.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađani će u 2021. godini, osim poskupljenja poreza, struje, parkinga imati i obavezan mesečni namet za spremnost sistema vodovoda i kanalizacije koji je odobrila Skupština grada. Ostala javna i komunalna gradska preduzeća nisu planirala poskupljenje svojih usluga.

Poskupljenja komunalija u Novom Sadu nisu planirana u 2021. godini


Više od 153.000 domaćinstava i 8.600 privrednih subjekata u Novom Sadu će od januara ili februara, zavisno od toga kada cenovnik stupi na snagu, početi da plaćaju 118 dinara bez PDV-a za spremnost sistema vodovoda i kanalizacije, što je odluka koju je Skupština grada donela na predlog Gradskog veća. Ovaj namet je uveden bez jasnog obrazloženja vlasti i uz ocenu opozicije da se radi o pljački građana, kao i da je sličan dimničarini koja postoji već osam godina i od koje građani nemaju nikakve koristi.

Kada se pogledaju planovi poslovanja, jedini koji je planirao povećanje cena je Parking servis, ali je njihov plan poslovanja skinut sa dnevnog reda Skupštine pre zasedanja bez obrazloženja. U planu nije bilo navedeno koliko bi se na gore menjala cena parkiranja i samo je stajalo da će se odluka doneti uz saglasnost osnivača, odnosno Skupštine grada i Gradskog veća, navodi 021.

Kod ostalih preduzeća, kao što su GSP - javni prevoz, Toplana - grejanje i topla voda, Lisje - sahranjivanje, Čistoća - odnošenje smeća, Stan - održavanje zgrada i dimničarina, Spens - bazeni i klizalište, navodi se da planiraju da u 2021. godini ostanu na istom cenovniku. Tržnica ništa nije navela oko cena pijačarine, kao i Gradsko zelenilo oko cene ulaznica za Štrand, ali se iz planova poslovanja može nazreti da ne bi trebalo da bude promene cenovnika.

Dodajmo da to što javna preduzeća u planu nisu planirala promenu cenovnika ne znači da tokom godine ne može doći do promene, jer lokalna vlast uvek može da donese odluku da se neke cene povećaju ili smanje.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?