Poziv taksistima da provere rok važenja dozvole

16:06:00 17.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Izmenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Gradska uprava za saobraćaj i puteve je 2019. godine uskladila Odluku o taksi prevozu na teritoriji grada Novog Sada.

Poziv taksistima da provere rok važenja dozvole


Odlukom su, između ostalog, propisani uslovi za obavljanje taksi prevoza, odnosno propisano je da Gradska uprava izdaje odobrenje privrednom društvu ili preduzetniku koji u registru privrednih subjekata ima registrovanu pretežnu delatnost „taksi prevoz“ i koji ispunjava uslove u pogledu sedišta, vozača, vozila i poslovnog ugleda.

Taksi dozvole za vozilo i vozača, koje su izdate na osnovu odobrenja za obavljanje taksi prevoza, imaju rok važenja tri godine. S obzirom na to da su u julu 2019. godine izdate prve taksi dozvole, iz Grada pozivaju sve taksi prevoznike da provere rok važenja i da pre isteka podnesu zahtev za produženje Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve.

Na osnovu blagovremenog zahteva za produženje, Gradska uprava izdaje rešenje i taksi dozvole za vozilo i vozača na period od tri godine, za sve taksi prevoznike koji se nalaze u okviru dozvoljenog broja od 1.400 vozila i koji ispunjavaju uslove u pogledu sedišta, vozača, vozila i poslovnog ugleda.

Ukoliko taksi prevoznik ne podnese zahtev za produženje pre isteka roka važenja taksi dozvole za vozilo i vozača, odobrenje za obavljanje taksi prevoza će prestati da važi i smatraće se da je taksi prevoznik odustao od obavljanja taksi delatnosti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 995.2 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?