Praviće se kućice za četvoronožne lutalice

11:01:00 14.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - "Pravljenje kućica za četvoronožne lutalice" akcija je koja će biti održana u nedelju, 15. januara od 14 sati, u lokalu Culture Exchange. Cilj je da se pomogne uličnim životinjama i naprave kućice za pse i mačke koji u hladnim danima lutaju gradom.

Praviće se kućice za četvoronožne lutalice

Za pravljenje kućice potrebno je doneti velike ili kutije srednje veličine, stiropor debljine dva i četiri centimetra, građevinsku foliju, široki selotejp, a od alata su potrebne makaze, skalpel, heftalica. Ko nije u mogućnosti da donese materijal, može do večeras donirati 300 dinara, jer otprilike toliko košta privremena kućica, da bi on bio kupljen.

Takođe, za ulične pse i mačke, zainteresovani mogu doneti granule ili neotvorenu konzerviranu hranu za njih, ali i pomoći u transportovanju kućica na različite lokacije u gradu.

Za ovaj događaj dolazak je u "Culture Exchange" na Fejsbuku potvrdilo 165 osoba, a organizatori kažu da će biti prezadovoljni ako se pojavi pola.

Princip pravljenja kućica može se naći na ovde.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?