Pravnici donirali novac za kupovinu dva medicinska aparata u Dečjoj bolnici

12:10:00 19.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Članovi novosadskog ogranka Advokatske komore Vojvodine i njihove kolege iz pravosuđa, donirali su Dečjoj bolnici novac, koji su prikupili na humanitranoj žurci, za kupovinu dva nova aparata.

Pravnici donirali novac za kupovinu dva medicinska aparata u Dečjoj bolnici

Kako se godišnje u toj zdravstvenoj ustanovi uradi oko 4.000 EKG dijagnostika, a za razliku od prethodnih, novi aparat je jednostavan za rukovanje i posebno pogodan za odojčad i novorođenčad. Osim njega, bolnica je postala bogatija i za jedan transportni pulsni oksimetar.

"Ovaj aparat će beležiti vitalne parametre u saturaciju kiseonika. Prednost ovog aparata u odnosu na druge je što on radi na bateriju koja je samopunjiva i koja može da traje 24 sata", kaže v.d. direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine dr Jadranka Jovanović Privrodski.

Kako nisu mogli da izaberu samo jedno dete kome bi pomogli, kupljeni aparati biće dostupni široj populaciji najmlađih pacijenata Dečije bolnice. Naredna humanitarna žurka novosadskih advokata biće održana u novembru.

Ilustracija: Rosmarie Voegtli / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.3 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?