Prazne tezge na novosadskim pijacama zbog protesta pijačnih prodavaca

08:04:00 13.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Tezge na novosadskim pijacama i danas će biti prazne jer će većina prodavaca protestovati u Beogradu zbog uvođenja elektronske fiskalizacije na pijacama. Oni zakupci koji nisu u mogućnosti da idu u Beograd, kao i ranije, neće otvarati svoje tezge.

Prazne tezge na novosadskim pijacama zbog protesta pijačnih prodavaca


Nezadovoljni prodavci će se okupiti u 9 časova ispred Tržnog centra Ušće, a zatim če se uputiti u protestnu šetnju, blokirajući centralne gradske ulice.

Podsetimo, pijačni prodavci protestuju zbog uvođenja fiskalnih kasa na pijacama, odnosno zbog toga što ih zakon obavezuje da počev od 1. maja moraju da izdaju fiskalne račune. Iz tog razloga predali su urgenciju Predsedništvu da se ovaj problem reši, a njihovi zahtevi su iz Predsedništva prosleđeni Ministarstvu finansija, međutim, ovaj problem i dalje nije rešen.

Pijačni prodavci najavili su još jedan protest za petak, 15. april i ukoliko se do tada ne reše njihovi zahtevi, kako su rekli, radikalizovaće proteste i blokirati saobraćajnice širom zemlje.

Inače, pijačni prodavci su do sada tri puta protestovali u Beogradu, a tim danima su i tezge na novosadskim pijacama bile zatvorene o čemu možete čitati OVDE



Izvor: novisad.com, nova.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?