Praznik rada proslavljen tradicionalno na omiljenim izletištima

20:05:00 01.05.2023, Komentara: 0


Novi Sad – Veliki broj građana Međunarodni praznik rada, 1. maj, proslavio je tradicionalno uz roštilj na Fruškoj gori i Kameničkom parku, a sunčano vreme izmamio je Novosađane na Petrovaradinsku tvrđavu i Štrand.

Praznik rada proslavljen tradicionalno na omiljenim izletištima


Još od ranih jutarnjih sati gužve su bile primetne na putnim pravcima ka popularnim izletištima.

Fruška gora je, i ove godine, okupila brojne posetioce iz svih krajeva Srbije, a oni najvredniji, još juče su zauzeli svoja mesta.

Najveće gužve zabeležene su na Iriškom vencu, dok se manji broj izletnika odlučilo za mirnija mesta poput Zmajevca i Brankovca, sa kog se pruža najlepši pogled, piše „Dnevnik“. Na mnogobrojnim štandovima, smeštenim oko spomen-obeležja „Sloboda“, posetioci su mogli da kupe povrće i voće, dok je za turiste bila pripremljena široka ponuda suvenira za uspomenu sa posete Fruškoj gori.

Kamenički park, kao najmirnije odredište, bio je omiljeni izbor porodica s decom i ljubitelja sportskih aktivnosti.

Kako je zabeležila kamera RTV-a, na toj popularnoj izletničkom oazi, od ranog jutra „orila se drugarska pesma“, a umesto prepoznatljivog prazničnog refrena „Da nam živi živi rad“, odzvanjali su neki drugi hitovi, ali nije manjkalo dobrog raspoloženja.

Veliki broj građana je odlučio da uživa u ovom prazničnom danu šetajući Petrovaradinskom tvrđavom, ali i uživajući u suncu na Štrandu pored Dunava.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 996.9 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?