Privremeno obustavljena blokada Filozofskog fakulteta

08:04:00 01.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Blokada Filozofskog fakulteta je privremeno prekinuta.

Privremeno obustavljena blokada Filozofskog fakulteta


Grupa mladih ljudi je juče nakon što ih je posetio rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić napustila fakultet, ali su najavili da će nakon ispitnog roka nastaviti sa blokadom ako im se ne ispune zahtevi. Oni traže da profesor Dinko Gruhonjić dobije otkaz zbog govora mržnje.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić rekao im je da razume njihovu ljutnju zbog nedopustivog govora mržnje profesora Gruhonjića i jasno izložio svoje viđenje cele situacije, dajući podršku studentima. Iatakao je da on nema ovlašćenje da odlučuje o Filozofskom fakultetu, već da time mora da se baviti dekan. On je dodao da je Studentski parlament nezavisno telo i da studenti imaju pravo na okupljanje.

Student prorektor Univerziteta u Novom Sadu Damjan Vakanjac zahvalio se na podršci rektoru, dekanu Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Borisu Dumniću i dekanu Fakulteta sporta i fizičke kulture prof. dr Patriku Dridu koji su juče zajedno sa rektorom razgovarali s njima i javno pitao dekana Filozofskog fakulteta zašto se nije udostojila da primi Studentski parlament Novog Sada.

Inače, zahteve mladih koji su u četvrtak blokirali Filozovski fakultet razmatraće sutra Etički odbor fakulteta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
15°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1013.7 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?