Prohodni putevi u gradu, čisti se sneg u okolnim naseljima

11:12:00 16.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Visina snega u Novom Sadu dostigla je 40 centimetara, što je rekord u poslednje 34 godine, pokazuju podaci glavne meteoroške stanice. Sve prioritetne saobraćajnice su očišćene, dok se saobraćaj na periferiji grada zbog snega i leda odvija usporeno.

Prohodni putevi u gradu, čisti se sneg u okolnim naseljima

Iz JKP "Put" je rečeno da gradski autobuski prevoz funkcioniše bez većih smetnji, a zbog parkiranih vozila, bilo je otežano očistiti sporedne ulice. Plan im je čišćenje puteva u naseljima Čenej, Ledinci i Bocke, kao i na Fruškoj gori, gde su njihive ekipe stalno prisutne s obzirom da sneg konstantno pada sa granja.

U JKP "Parking servis" kažu da su očistili prilaze javnoj garaži i parkirališta kod Trga galerija, parking prostor kod Instituta u Kamenici, parkinge ispred bolnica, otvorena parkirališta u centru grada, a uklanja se sneg i sa platoa kod Železničke stanice i Master centra.

Prohodni putevi u gradu, čisti se sneg u okolnim naseljima

"Kako bi se sprečilo stvaranje debljeg snežnog pokrivača i proklizavanje, na očišćena parking mesta i prilaze parking objektima posipa se so. Mehanizacija „Parking servisa“ radi u dve smene, dnevna i noćna, a u slučaju novih snežnih padavina određene su i dežurne ekipe za čišćenje snega sa parkirališta", saopšteno je iz "Parking servisa".

Takođe, očišćeni su i prilazi vrtićima.

Iako, prema podacima iz "Hitne pomoći", nije bilo ozbiljnijih udesa, vozačima se savetuje da održavaju veću udaljenost između vozila, jer je zbog snega i leda zaustavni put duži, kao i izuzetno oprezna vožnja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?