Promenada će graditi prečistač za ispumpavanje vode

19:11:00 20.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Uprava Tržnog centra „Promenada“ postigla je dogovor sa Gradom da izgradi poseban sistem za ispumpavanje podzemnih voda u gradsku kanalizaciju.

Promenada će graditi prečistač za ispumpavanje vode


Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je za 021 da će „Promenada“ raditi narednih godinu dana sa privremenom dozvolom. Prema njegovim rečima, tržni centar je prošao tehnički prijem kojim mu je omogućeno da radi. Vlasnici tržnog centra sada imaju rok da u narednih godinu dana dovrše objekat, što je zakonski dozvoljeno i nije ništa neobično.

Gradonačelnik je pojasnio da ovaj tržni centar nije prvi objekat koji radi bez dozvola u Novom Sadu i da u gradu postoji niz objekata koji su građeni pre više decenija i nikada nisu dobili upotrebne dozvole, kao što su Varadinski most, sve policijske stanice i drugi.

Vučević je naveo i da je nađeno tehničko rešenje za problem podzemnih voda.

- Promenada će finansirati svoj separatni prečistač otpadnih voda, jer moraju da ispuštaju tehnički čistu vodu, a finansiraće i da se pojačaju kapacitetei odvoda na tom koridoru. Voda neće ići direktno u Dunav, niti direktno u postojeću kanalizaciju - objasnio je Vučević za 021.rs.

TC „Promenada“ počela je da radi prošlog četvrtka bez upotrebne dozvole i rešenog pitanja podzemnih voda.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 86%
Pritisak: 1007.6 mb
Vetar: 1 m/s, WNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?