Protest „Jedan od pet miliona“ i na Dan državnosti

10:02:00 14.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Novi protest „Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama“ u Novom Sadu biće održan na Dan državnosti Srbije, u petak 15. februara, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova.

Protest „Jedan od pet miliona“ i na Dan državnosti


Na protestu će o svojim motivima za izlazak na ulice govoriti nekadašnja aktivistkinja „Otpora“, a sada profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Jelena Kleut, poljoprivrednik i aktivni učesnik svih građanskih protesta na ulicama od 1996. godine Slavko Vukov i penzioner Mile Delić.

Organizatori su naveli da je Delić javnosti postao poznat kada je, kako je navedeno, „vođi režima Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara koji su isplaćeni svim penzionerima i koji svakog meseca šalje pismo Vučića u kojem ga obaveštava o tome koliko mu je nezakonito zakinuto od penzije“.

U najavi protesta se dodaje da je Dan državnosti Srbije „povod i najbolja prilika da o odnosu sadašnje države prema građanima govore ljudi iz različitih profesija i društvenih grupa, a koji redovno učestvuju na protestima“.

Posle skupa na Pozorišnom trgu građani će krenuti u šetnju gradskim ulicama. Kolona će ići Bulevarom Mihajla Pupina, skrenuće u Ulicu Žarka Zrenjanina i nastaviti Stražilovskom ulicom, da bi onda ulicom Maksima Gorkog, Bulevarom oslobođenja i Jevrejskom ponovo došla do početne tačke.

Pogledajte OVDE kako je bilo na prethodnom proestu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?