Protest u petak posvećen slobodi medija

17:02:00 07.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Četvrti po redu protest „Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama“ biće održan sutra, 8. februara na istom mestu – na Pozorišnom trgu. Okupljanje je u 18 časova. Tema ovog protesta je, između ostalog, borba za slobodne medije.

Protest u petak posvećen slobodi medija


- Osim već uobičajnih poruka protesta zbog narastajućeg nasilja, korupcije i diktature u državi i društvu, učesnici skupa će svojim četvrtim okupljanjem u centru grada ustati u odbranu slobode medija. Predstavnička demokratija se zasniva na slobodnim izborima, a slobodnih izbora nema bez slobodnih medija. Stoga branimo pravo medija i medijskih poslenika da govore, ali i naše pravo da znamo. U skladu sa glavnom temom protesta, na Pozorišnom trgu će govoriti novinarke Gordana Suša i Branislava Opranović, kao i novinar Željko Bodrožić – najavljeno je na Fejsbuk stranici „1 od 5 miliona Novi Sad“.

Učesnici protesta će posle protesnog skupa krenuti u tradicionalnu šetnju gradskim ulicama, ali malo drugačijom trasom. Kolona će sa Pozorišnog trga krenuti Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega će skrenuti u Bulevar kralja Petra Prvog, pa u Bulevar oslobođenja. Kod Futoške pijace protestna kolona će skrenuti u Jevrejsku ulicu, a zatim završiti šetnju na istom mestu sa kojeg je i krenula.

Kako je bilo prethodnom, najposećenijem protestu u Novom Sadu, pogledajte OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?