Radnici na Šodrošu ograđuju teren, aktivisti koji protestuju pozvali policiju

08:10:00 18.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Radnici u prslucima sa natpisom kineske firme CRBC (China road and bridge corporation), njih dvadesetak, kako prenosi 021.rs, došli su jutros oko šest časova na Šodroš i počeli da ograđuju teren koji navodno treba da se razminira.

Radnici na Šodrošu ograđuju teren, aktivisti koji protestuju pozvali policiju

Foto: Ekološki front Novog Sada (Facebook)



Aktivisti „Šodroš Survivor kampa“, koji tu borave već nekoliko meseci, odmah su počeli sa protestom, šetajući između radnika uz pokušaje da ih ometaju u postavljanju ograda.

Oko 7.30 časova došla je jedna policijska patrola na poziv građana koji kampuju na Šodrošu. Oni su ih zvali zbog dolaska radnika i radova koji „nisu propisno obeleženi“ i policajci trenutno razgovaraju sa aktivistima.

Nešto pre osam časova stigli su i pripadnici privatnog obezbeđenja s kojima su policajci razgovarali i zamolili ih da se udalje kako ne bi „uznemirili građane“, javlja reporter 021.rs sa lica mesta.

Kamperi su pozvali Novosađane da se priključe protestu i pomognu u zaštiti prirode.

Ekološki aktivisti su, podsetimo, juče ujutru blokirali put ka Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, kako bi sprečili građevinske mašine da otpočnu pripremne radove na izgradnji četvrtog mosta preko Dunava o čemu možete čitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?