Raspisan javni poziv za idejno rešenje izgleda skulpture posvećene Subi

19:07:00 21.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” raspisala je javni poziv za idejno vajarsko- arhitektonsko rešenje izgleda skulpture posvećene Mitru Subotiću Subi, pioniru elektronske muzike u Srbiji i dobitnika nagrade UNESCO fonda za promociju kulture.

Raspisan javni poziv za idejno rešenje izgleda skulpture posvećene Subi

Foto: novisad 2022 - M. Pudić


Skulptura će biti postavljena upravo na Subinom platou, na ulazu u Limanski park, na kojem je od ove godine postavljena prva galerija na otvorenom u Novom Sadu, čime je započeta nova praksa izlaganja umetničkih zastava.

Rok za prijave je 7. septembar, do 15 časova, a poziv je otvoren za stručnjake iz oblasti arhitekture, primenjene ili likovne umetnosti, čiji će zadatak biti da na kreativan način naprave osvrt na stvaralaštvo velikog umetnika.

Više informacija o uslovima prijavljivanja i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu novisad2022.rs ili OVDE

Skulptura će biti postavljena u okviru programskog luka „Druga? Evropa”, kada će i drugi programi, poput izložbe „Suba soba”, rimejka njegove kompozicije i muzičke instalacije u koprodukciji sa Goranom Vejvodom: The Dreambird te koncerta popularne brazilske pevačice Ceu koja je osvojila tri Latin Gremija i bila nominovana za Gremi u kategoriji svetske muzike, biti posvećeni Subi.

Podsetimo, Mitar Subotić Suba bio je jedan od najvećih i najpriznatijih muzičkih producenata i pionir elektronske muzike u nekadašnjoj Jugoslaviji, ali i Latinskoj Americi. Komponovao je muziku za filmove, pozorišne predstave, balet, televizijske emisije, reklame, špice za Radio Novi Sad.

Sarađivao je s mnogim značajnim imenima, poput Milana Mladenovića, Marine Perazić, Masima Savića, grupa Haustor i La Strada, Bebel Žilberto, Žoao Donato i drugih.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?