Sentandrejski bulevar pri svakoj kiši postaje reka kanalizacije

19:08:00 09.08.2019, Komentara: 1

Novi Sad – Novi bulevar na Klisi, Sentandrejski bulevar, otvoren pre mesec dana, već je pokazao svoje nedostatke. Deo stanovnika ovog dela grada pri svakoj kiši bori se sa poplavama u svojim domovima i izlivanjem kanalizacije.

Sentandrejski bulevar pri svakoj kiši postaje reka kanalizacije

foto: N1, printscreen



Prvi problemi su nastali još pre godinu dana, kada su počeli radovi na ovoj saobraćajnici. Kako su ispričali za N1, pri svakoj manjoj kiši ulice, dvorišta, pa i prizemne kuće budu poplavljeni, izlije se kanalizacija. Nameštaj su podigli, parket povadili, neki su ga zamenili pločicama. Vlaga je vidljiva na svim zidovima.

- Obraćali smo se Vodovodu i kanalizaciji, najčešće njima i inspekciji koju smo obaveštavali o tim problemima. I novine smo pokušali da kontaktiramo, nismo uspeli nikoga – ispričala je jedna Novosađanka za N1.

Sentandrejski bulevar pri svakoj kiši postaje reka kanalizacije

foto: N1, printscreen



Pisali su i gradonačelniku. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, s druge strane, za N1 kažu da su bili na terenu i detektovali probleme nastale nakon rekonstrukcije. A najveći je trenutno, navode, jedan šaht koji će rešiti krajem nedelje.

Na ove probleme nedavno je ukazao i Gradski odbor Pokreta Dveri, koji je u saopštenju naveo da je pre izgradnje puta posečeno svo drveće, da su zatrpani kanali za prijem atmosferskih voda, koji su postojali više decenija. Dveri tvrde da „novoizgrađena kanalizaciona mreža ne može da primi ni vodu iz manjih padavina, a kamoli iz većih“, te da „građanima ulica doslovno pliva u vodi i fekalijama“. Oni su pozvali gradsku vlast i gradonačelnika Miloša Vučevića lično da hitno reše ovaj problem.

Sentandrejski bulevar pri svakoj kiši postaje reka kanalizacije

foto: GrO Dveri Novi Sad



Novi Sentandrejski bulevarkoštao je više od 700 miliona dinara, a finansirali su ga zajedno Grad Novi Sad, AP Vojvodina i JP „Putevi Srbije“. Kako je saopšteno nakon svečanog otvaranja, ta „investicija doprinosi kompletnom uređenju komunalne infrastrukture u tom delu grada i postiže se veći urbani razvoj na teritoriji mesnih zajednica Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje.“ Navedeno je tom prilikom da „prateća infrastruktura podrazumeva i kolektor atmosferske kanalizacije radi efikasnog odvođenja atmosferskih voda sa kolovoza, a rekonstruisana je i postojeća vodovodna mreža“.


Izvor: novisad.com, N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Komsinica

, *.static.isp.telekom.rs

Strasno, nama su stavili asfalt 1m vislji od kuca, kad smo se zalili na to, dosli su i rekli da ce nam staviti usisne cevi, zatim su samo dosli i bagerom iskopali kanale ispred kuca i to je to. Kakav grad kulture samo peru pare i lazu nas fok poreze placamo redovno kao i legalizaciju, sramota za 21.vek.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?