Šesti rođendan Otvorene kuhinje CK13

12:09:00 07.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Otvorena kuhinja CK13 danas će proslaviti šest godina postojanja i rada. Proslava će biti upriličena u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, ulica Vojvode Bojovića 13. Projekcija dokumentarnog filma "Svetok" počeće u 19 sati, a za 20 časova je najavljena zajednička veganska večera. Nakon toga, u 21 sat počinje žurka.

Šesti rođendan Otvorene kuhinje CK13


Otvorena kuhinja je aktivistička i neprofitna veganska kuhinja. Njena osnovna uloga je da kreira političku alternativu u polju dominantnog načina organizovanja ljudske ishrane u savremenom društvu – nasuprot brzim i otuđenim obrocima, s jedne strane, i dominantnoj ishrani koja počiva na eksploataciji životinja i degradaciji prirode, s druge strane, navodi se u pozivu.

Redovni događaj koji se organizuje sredom je "Zajednička veganska večera" - ona je namenjena svima koji žele da probaju veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, saznaju više o veganstvu i pravima životinja, susretnu se i razgovaraju sa ljudima sa kojima će sesti za isti sto. Nisu svi koji kuvaju, a kamoli oni koji jedu vegani, ali je važno da se daje alternativa, kao i da ljudi sa malo ili bez novca imaju pristup dobroj i ukusnoj hrani, napominju iz Otvorene kuhinje.

Rad Otvorene kuhinje se bazira na volonterstvu i donacijama. Obroci imaju preporučenu cenu, a prikupljen novac ulaže se u nabavku materijala za pripremu hrane i neophodna sredstva za rad.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 998.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?