Slobi Snajperu osumnjičenom za otmicu devojke produžen pritvor

20:10:00 19.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Slobodanu Milutinoviću Snajperu (37), osumnjičenom za otmicu, rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu, ponovo je produžen pritvor koji može da traje do 18. novembra.

Slobi Snajperu osumnjičenom za otmicu devojke produžen pritvor


Njemu je pritvor određen kako boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

On je juče saslušan u tužilaštvu, gde je izneo svoju odbranu u vezi sa događajem za koji se treti.

Inače, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, proširilo je istragu protiv njega povodom slučaja otmice U. J. (23), sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, jer je navodno i ranije bio nasilan prema njoj.

U dosadašnjoj istrazi u tužilaštvu su pre desetak dana kao svedoci saslušane majka i sestra U. J., a samo dan pre nego što su svoj iskaz dale, porodici oštećene su, u noći između 6. i 7. oktobra, zapaljena dva automobila, BMW X5 i mercedes A klase, koja su se nalazila na parkingu u Stražilovskoj ulici ispred broja 33. Taj vandalski čin su mnogi povezali sa saslušanjem majke i sestre. Policija i dalje ispituje sve opcije i radi na otkrivanju počinioca i nalogodavca.

Pored njih, o onome što se dešavalo 19. septembra svedočila su i četvorica policajaca koja su došla po pozivu i koja su uhapsila Milutinovića pod sumnjom da je oteo bivšu emotivnu partnerku.

Inače, za krivično delo koje se stavlja na teret Milutinoviću zaprećena je kazna zatvora od 10 godina.

Slobodan Milutinović Snajper hapšen je i početkom septembra zajedno sa svojom zakonitom suprugom, u policijskoj akciji, nakon ubistva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47). Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, ali su pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode.

Milutinović je hapšen i početkom marta na Jahorini,što je on opisao kao "sportski ribolov - uhvati, slikaj, pusti". Tada je priveden s još jednom osobom iz Novih Ledinaca zbog, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja. Nakon kriminalističke obrade, obojica su pušteni na slobodu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?