Stanari iz Dositejeve zbrinuti na sedam meseci

17:08:00 23.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Stanari iz Dositejeve 11, kojima su domovi urušeni zbog izgradnje zgrade na susednom placu, biće zbrinuti za narednih sedam meseci, najavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Stanari iz Dositejeve zbrinuti na sedam meseci


Prema njegovim rečima, stanari će mesec dana biti smešteni u hotelima „Park“ i „Novi Sad“, gde će imati noćenje i doručak. Nakon toga, svakoj od 12 oštećenih porodica će, preko Centra za socijalno rad biti uplaćen novac iz budžeta grada od kojeg će moći da da iznajme privremene stanove na šest meseci. Odnosno, svaka porodica će dobiti oko 110.000 dinara za kiriju.

- Ovim želimo da pokažemo kako smo solidarni sa tim ljudima i uz njih. Zahvaljujem se i hotelima koji su pomogli - rekao je Vučević nakon današnjeg sastanka sa oštećenim stanarima.

Po nalogu tužilaštva, investitor je uz sudskog veštaka izašao na teren i procenio nanetu štetu stanarima u Dositejevoj 11 što je prvi korak ka obeštećenju. Investitoru je naloženo i da zatrpa rupu i vrati zemljište u prvobitno stanje. Vučević je kazao i da ima informacije da policija i tužilaštvo vode postupak protiv investitora, ali da je to sve što zna.

Stanari su nakon sastanka rekli da su zadovoljni onim što im je gradonačelnik saopštio, jer su time barem privremeno rešili pitanje smeštaja, s obzirom na to da su proteklih dana spavali u svojim polusrušenim domovima.

Stanari iz Dositejeve zbrinuti na sedam meseci

foto: Ilustracija "Ne damo livadicu" i "Sačuvajmo Liman od betona"


Inače, povodom rušenja zida zgrade u Dositejevoj 11, oglasile su se udružene građanske inicijative „Ne damo livadicu“ i „Sačuvajmo Liman od betona“ koje su iskazale solidarnost sa sugrađanima i podsetile da Novi Sad pripada ljudima koji u njemu žive. Ove dve organizacije zahtevaju odgovore od gradskih čelnika o propustima i odgovornosti gradskih službi, da ugroženim sugrađanima obezbede adekvatan smeštaj, ali i da unaprede procedure koje bi osigurale konsultacije sa građanima, informisanost i transparentnost, uvažavanje potreba i interesa građana i jasnu odgovornost u slučajevima nesavesnog planiranja i izvođenja radova, odnosno upravljanje gradom u kome je prioritet briga o ljudima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?