Starijima od 65 godina biće dozvoljeno da se prošetaju tri puta nedeljno, policijski sat za Uskrs

09:04:00 15.04.2020, Komentara: 1

Najstariji građani moći će od sledeće nedelje da izađu napolje tri puta nedeljno, maksimalno pola sata i najdalje 300 metara od kuće. To je sinoć saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je najavio i da će biti usvojena odluka da se od petka u 17h do utorka u 5h zabrani kretanja.

Starijima od 65 godina biće dozvoljeno da se prošetaju tri puta nedeljno, policijski sat za Uskrs


- Ljudi, penzioneri, gube strpljenje i teško im je, ali smo bili uspešni jer smo njihove živote sačuvali. U prethodnom vikendu izašlo da kupuje oko 9,5 odsto penzionera. Najveći deo penzionera razumeo je mere - kazao je Vučić gostujući u Dnevniku 2 na RTS-u.

- Ideja je da izdvojimo u tri dana osam sati za penzionere. Moramo da odvojimo osam ili šest sati i da kažemo da maksimalno mogu pola sata i do 300 metara od kuće - rekao je Vučić.

Dodao je da će njima biti obezbeđene hirurške ili epidemiološke meske.

Kazao je i da će roditelji sa decom koja imaju zastoje u razvoju moći tokom bilo kog dela dana da izađu napolje, a ne samo u terminu od 18 do 20 časova kako je to ranije juče bilo najavljeno.

Predsednik Srbije je rekao i da je sa patrijarhom Irinejem imao drugačiji dogovor u odnosu na saopštenje Sinoda, u kom traže dozvolu kretanja za Uskrs od 5h do 10h.

- Šta god da kažem - biću razapet od dela javnosti. Jedino što mogu da garantujem je da ću još sutra (u sredu) pokušati da razgovaram sa patrijarhom i ljudima Sinoda. Ali, nemojte da imate sumnju, ja ću podržati lekare i život. A kakve ćemo odluke doneti - ne pada nam na pamet da hapismo vladike i sveštenstvo. Ako molbe ne urode plodom, obavestiću vas kakve su odluke - istakao je on.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Done

Dali cu moci da sa sobom povedem i kucnog ljubimca da se samnom sheta onih pola saata/?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 3 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?