Sto novih bicikala za početak „NS Bike“ sezone

19:04:00 20.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Na početku 13. sezone, u okviru mreže iznajmljivanja biciklova „NS Bike“ nabavljeno je sto novih bicikala kojim će taj sistem raspolagati, a u toku sezone trebalo bi da stigne još 50.

Sto novih bicikala za početak „NS Bike“ sezone


Sve stanice su automatizovane, tako da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata.

Novi korisnici mogu se registrovati na blagajni JKP „Parking servis“ u Ulici Filipa Višnjića br. 47 i u prostorijama TONS-a na Trgu slobode.

Takođe, na internet prezentaciji „NS Bike” sistema i sa Gugl prodavnice može se preuzeti android aplikacija koja sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica, u realnom vremenu.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac ističe da je poslednjih godina sve više Novosađana koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo.

- Pored širokih i pravih ulica i inicijativa koje promovišu biciklizam kao zdrav način prevoza, kulturi biciklizma svakako doprinosi i sistem „NS Bike“ koji Novosađanima i svima onima koji ovde dođu omogućava jednostavno i povoljno iznajmljivanje bicikala, na 16 stanica raspoređenih po gradu, tokom 24 sata. O značaju ovog sistema govori brojka od preko šest hiljada registrovanih korisnika, ali i ulaganje u 100 novih bicikala što će svakako doprineti lakšem, kvalitetnijem i bezbednijem korišćenju ove usluge - izjavio je Igor Crnobarac.

On je naglasio da Grad pruža podršku na nivou biciklističkog saobraćaja, biciklističkog sporta i cikloturizma, baveći se pitanjima infrastrukture, bezbednosti biciklista, povezanosti i funkcionalnosti biciklističke infrastrukture zajednice, što je doprinelo značajnom rastu biciklističke zajednice.

- Pored toga što je bio prvi grad na Balkanu sa organizovanom mrežom iznajmljivanja bicikala, Novi Sad je i prva lokalna samouprava u Srbiji koja subvencioniše kupovinu bicikla. Ove godine za to izdvajamo 20 miliona dinara. Osim toga kontinuirano ulažemo sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se trenutno u Novom Sadu rasprostire u dužini od preko 100 km. Nastavićemo da ulažemo u razvoj biciklizma, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih biciklističkih staza, kao i proširenje parking mesta za bicikle jer želimo da budućim generacijama ostavimo uređenu infrastrukturu i čistu životnu sredinu – rekao je zamenik gradonačelnika.

Direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja se zahvalio Gradu na saradnji i podršci za nabavku novih bicikala.




Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 6 m/s, SSE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?