Stonoteniserka sa invaliditetom Borislava Perić-Ranković dobitnica Februarske nagrade

19:01:00 18.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Stonoteniserka sa invaliditetom Borislava Perić-Ranković predložena je za dobitnicu Februarske nagrade za 2023. godinu. To je odlučeno na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja.

Stonoteniserka sa invaliditetom Borislava Perić-Ranković dobitnica Februarske nagrade


Predlog da Borislava Perić-Ranković dobije Februarsku nagradu biće upućen Skupštini grada, a konačnu reč daće odbornice i odbornici Skupštine grada na svečanoj sednici gradskog parlamenta.

Dosadašnja praksa je pokazala da odbornici prihvate predlog Komisije, tako da možemo očekivati da je Perić-Ranković definitivno dobila ovo priznanje grada.

Osim nagrade, golubice, na današnjoj sednici Komisije predloženo je da novčani deo Februarske nagrade iznosi i 130 hiljada dinara.

Inicijativu da najviše gradsko priznanje dobije Borislava Perić-Ranković podneo je Gradski sportski savez Novog Sada, a kako je navedeno u inicijativi, na osnovu ostvarenih vrhunskih rezultata, dugogodišnjem radu u oblasti sporta, a kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu i najviša dostignuća i ostvarenja i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada.

Borislava Perić-Ranković rođena je 1972. godine, a stonim tenisom počinje da se bavi 2001. godine. Već 2004. godine stiže do prve medalje, bronzane ekipne. Od tada do danas Borislava Perić-Ranković niže uspehe na svim svetskim meridijanima, osvajajući medalje, pojedinačno ili ekipno, na evropskim prvenstvima i takmičenjima, kao i na svetskim kupovima. Učestvovala je na čak četiri paraolimpijske igre: u Pekingu 2008. godine osvaja srebro, 2012. godine u Londonu osvaja takođe srebro, u Rio de Žaneiru 2016. osvaja zlato pojedinačno i srebrnu medalju ekipno, dok na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine osvaja bronzanu medalju ekipno.

Borislava Perić-Ranković, pored mnogobrojnih osvojenih medalja, dobitnica je i mnogih prestižnih priznanja, a između ostalih je proglašena za najbolju stonoteniserku sa invaliditetom na svetu 2015. godine, na ceremoniji u Lisabonu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
14°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 997.5 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?