Stotine fijakera u nedelju stiže na "Fijakerijadu"

13:08:00 13.08.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Treća novosadska "Fijakerijada" biće održana u nedelju, 16. avgusta od podne, na stadionu FK "Slavija" na Salajci.

Cilj manifestacije je da u Novi Sad stignu stotine zaperga, dа grаdskа decа vide konje uživo, dа ih pomаze, projаšu, dа se provozаju fijаkerom, dа se stаri Novosаđаni vrаte u godine kаdа se kroz Novi Sаd vozilo fijаkerom, а ne аutomobilom, i dа vide i tаkmičаrsku drаž ovog sportа u tаkozvаnom mаnježu.

Stotine fijakera u nedelju stiže na "Fijakerijadu"Foto: novisad.rs

Fijakerijada će svečano biti otvorena u 13.30 sati, ali je već od 12.30 sati predviđen kulturno-umetnički program. Neposredno pred otvaranje događaja, od 13 sati, sviraće "Garavi sokak". Manifestacija će imati revijalni i takmičarski karakter.

Takmičarski deo počinje u 13.45 sati, a posetioci će moći da vide i kako izgledaju dvopreg i četvoropreg. Na kraju će biti održana kružna revija, a takmičari koji se budu takmičili u finalnom kolu prvenstva Vojvodine, ne mogu se takmičiti u kružnoj reviji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Darinka Popov

, *.adsl.eunet.rs

Divnooo !!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.4 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?