Štrand od sutra otvoren, parkovi i dalje zatvoreni

17:07:00 28.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska plaža „Štrand“ će od sutra ponovo biti otvorena za posetioce. Ulaz će u subotu biti slobodan.

Štrand od sutra otvoren, parkovi i dalje zatvoreni

Kako je saopšteno, ekipe „Zelenila“ su sa nadzorom i stručnjacima sa Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu obišle kupalište proveravajući stanje posle sanacije na terenu, oštećene i zacepljene grane su uklonjene i uklonjeni su ostaci biomase.

Štrand od sutra otvoren, parkovi i dalje zatvoreni


- Gradsko zelenilo imalo je od 19. jula više od 2.000 intervencija na teritoriji celog grada. Oboreno je više od 2.000 stabala. A na samom Štrandu je oboreno i polomljeno 35 stabala. Oštećena su tri ugostiteljska objekta, pet kandelabra, oštećeni su betonski stubovi i ograda oko kupališta. Na odbojkaškim terenima uništeni su stubovi i zaštitna ograda terena, a uništen je i deo ograde i stubovi igraonice „Pikolo“. Radimo na uklanjanju posledica nevremena i još jednom se zahvaljujemo Novosađanima što strpljivo i s razumevanjem čekaju da posledice štete u našem gradu budu sanirane. Nastavićemo sa redovnim održavanjem i uređenjem Štranda, a posetioce molimo da još neko vreme budu pažljivi kako bismo izbegli potencijalne opasnosti od novih oštećenja koje se mogu pojaviti u narednom periodu - rekao je direktor „Zelenila“ Miloš Egić.

Štrand od sutra otvoren, parkovi i dalje zatvoreni


Štrand i gradski parkovi su zatvoreni za posetioce nakon olujnog nevremena koje je pogodilo Novi Sad pre nedelju dana.

Štrand od sutra otvoren, parkovi i dalje zatvoreni


- Nakon raščišćavanja javnih saobraćajnica i obezbeđivanja normalnog snabdevanja električnom energijom svih delova grada, sledeći prioritet je osposobljavanje parkova za bezbedno korišćenje. Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ su u svim parkovima i trenutno se specijalnim mašinama uklanjaju polomljene grane i oštećena stabla. Cilj nam je da sačuvamo svako stablo koje možemo i da parkove vratimo u stanje bezbedno za korišćenje. Apelujemo na Novosađane da parkove ne koriste dok ne objavimo da su bezbedni za korišćenje – navedeno je u saopštenju.

Kako ističu, trenutno je u funkciji park kod Ranžirne stanice, a u narednih nekoliko dana biće osposobljeni i svi ostali gradski parkovi.

U saopštenju je navedeno i da će Grad Novi Sad sprovesti veliku akciju sadnje stabala na jesen, uz pomoć stručnjaka sa Novosadskog univerziteta, i na taj način pokušati da umanji štetu koja je načinjena.

Štrand i parkovi zatvoreni su za posetioce nakon olujnog nevremena koje je pogodilo Novi Sad 21. jula.

Inače, danas je saopšteno da je u oluji oboreno ili polomljeno 2.062 stabla.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Grmljavina
19°
Vlažnost: 78%
Pritisak: 998.3 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?