Studenti FTN-a pobednici takmičenja u robotici

13:04:00 28.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Tri ekipe mladih robotičara, studenata Fakulteta tehničkih nauka, bili su najbolji na nedavno održanom takmičenju "Eurobot Srbija 2016" i plasirali su se za evropski deo takmičenja, koje će 11. juna biti održano u Parizu.

Studenti FTN-a pobednici takmičenja u robotici

Tri prvoplasirana tima, foto: Tim M41+

Pobedničku ekipu "M41+" čine studenti Žarko Prolić, Sava Vranešević, Nikola Dobrijević, Nenad Iličić, Oliver Kakučka, Nenad Peleš i Ivan Brzica i oni su u finalu pobedili drugoplasirani tim "Memristor" rezultatom 2:1. Treće mesto zauzeo je tim "MBS".

Na takmičenju su učestvovale ukupno 22 ekipe i svi su imali isti zadatak. Tema takmičenja bila je "The Beach Bats", pa su se na takmičarskom stolu nalazili objekti koji joj odgovaraju.

Svi roboti imali su iste zadatke: da doguraju pesak na mesto gde treba da prave zamak od peska, sakupe školjke, upecaju što više ribica, zatvore vrata od kabine za presvlačenje kupača i otvore suncobran.

Pobednik je bio onaj robot koji za 90 sekundi obavi više zadataka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?